Lakástakarékpénztár

LakástakarékpénztárMiért előnyös Önnek?
Miért előnyös társasházaknak, lakásszövetkezeteknek?

 

Miért előnyös Önnek?

Magas hozam
A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, induláskor nem kell nagy összeget elhelyezni, havi betétbefizetéssel magas hozam realizálható.

Állami támogatás
Az állam a megtakarítási időszakban az éves befizetések után 30%-os, de maximum évi 72.000 Ft összegű vissza nem térítendő állami támogatást biztosít lakáscélú felhasználás esetén, ami adó és járulékmentes támogatás.

Minden lakáscélra
A lakáscélú felhasználási lehetőség széleskörű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitelre történő befizetés is.

Rugalmas
A betételhelyezés szüneteltethető, rugalmasan változtatható, azaz szabadon csökkenthető, illetve növelhető. Közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható, illetve több szerződés összevonható.

Biztonságos
Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 6 millió Ft értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Kiutaláskor az OTP Bank 100 %-ban beszámítja önerőként az OTP Lakástakarék szerződés szerződéses összegét!

A hitelbírálat feltételeinek való megfelelés esetén az OTP Bank Nyrt. a Lakástakarék szerződés kiutalásakor akár 100 %-ban beszámítja Önnek lakástakarékbeli szerződését, míg más bankok maximum a megtakarítások erejéig veszik figyelembe azt!

Kérje ingyenes tanácsadásunkat itt!

 

Miért előnyös társasházaknak, lakásszövetkezeteknek?

Állami támogatás
Lakástakarékpénztári megtakarításra társasházaknak és lakásszövetkezetnek egyaránt lehetőségük van. A 2006. januárjától érvényes jogszabályok értelmében a lakásszámtól függően évente 108.000 - 324.000 Ft-os állami támogatást vehetnek igénybe. A takarékpénztár a megtakarítási betétekre és az állami támogatás összegére betéti kamatot fizet.

Jelzálog nélküli hitelfedezet
A társasházak és lakásszövetkezetek jelentős része nem rendelkezik olyan saját ingatlannal, amelyre jelzálogot tudna bejegyeztetni. Amennyiben nem tartanak igényt a teljes felkínált hitelkeretre, akkor - bizonyos feltételek mellett - jelzálog nélkül is adható hitel.

Kibővült lehetőségek
2006. április 1-től a lakásszövetkezetek és társasházak a közös tulajdonú épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez a korábbinál kedvezőbb feltételek mellett köthetnek lakáselőtakarékossági szerződést. Az állami támogatás mértéke a lakások számával arányosan nő, így az eddigieknél akár 50%-kal nagyobb állami támogatásban is részesülhetnek a lakóközösségek.

Biztos fedezet felújításra, karbantartásra
A társasházak a takarékpénztári szerződés segítségével jelentős pénzügyi alapot hozhatnak létre házuk karbantartására. A társasházak számára kialakított konstrukciók nem jelentenek jelentős havi terhet az egyes lakástulajdonosok számára, mégis - a megtakarítási időszak végén - komoly összeget fordíthatnak az épület közös részeinek felújítására, karbantartására.

Emelkedő lakásérték
A közös épületrészek karbantartása közös érdek. Lakáseladás esetén sok potenciális vevőnek nemcsak maga a megvásárlandó lakás állapota, hanem a lépcsőház, illetve az épület általános esztétikai és műszaki állapota is fontos szempont. A karbantartott épületben az egyes lakások értéke is magasabb!

Előnyösen kombinálható államilag kamattámogatott hitel felvételével
Ha a lakóközösség előrelátó gondos tervezéssel biztosít néhány nem teljesíthetetlen feltételt, akkor a lakástakarékpénztári szerződés, megkötése előnyösen kombinálható, államilag kamattámogatott hitel felvételével, amely végeredményét tekintve mindösszesen a hitel tőkerészének visszafizetését teszi szükségessé, ezáltal biztosítva a megtakarítási időszak elején kivitelezhető felújítás előfinanszírozását.

Felkérés esetén írásos javaslatot készítünk a társasház közgyűlése részére, rész veszünk a közgyűlésen, elősegítjük a döntéshozatalt és közreműködünk a pénzügyi terv megvalósításában.

Kérje ingyenes tanácsadásunkat itt!